marți, 17 august 2010

Plantarea trandafirilor si ceea ce trebuie stiut despre plantarea lor

www.Gardener.ro - Sfaturi utile

Rosa Plantarea trandafirilor
Primul pas pentru a avea trandafiri de vis este aprovizionarea. Este foarte important sa cumparam trandafiri sanatosi cu radacina viguroasa.
Înainte de plantare va trebui sa alegem cu precautie locul trandafirilor. Aceste plante au nevoie de cât mai multa soare. Trandafirii nu se dezvolta în ritmul dorit la semiumbra. La fel, va trebui sa alegem un sol bine drenat (trandafirii nu rezista sa stea cu radacinile în apa).
Dupa alegerea locului potrivit putem începe cu sapatul gropii. Groapa va trebui sapata sa fie cu minim 40 de cm mai lata decît diametrul radacinii. Solul extras din groapa va trebui înbunatatit cu îngrasamânt organic.
Trandafiri
TrandafiriAtât trandfirii crescuti în ghivece cât si cei cu radacina nuda vor trebui înmuiati în apa înainte de plantare ptr. 4-5 ore. Înainte de a pozitiona planta în groapa sa eliminam firele de radacini afectate, uscate sau nesanatoase dar tunderea radacinii nu trebuie exagerata. La fel si coroana va trebui tunsa. Se vor îndeparta cresterile slabe iar cele viguroase se vor tunde înapoi dupa cum urmeaza:
- la trandafiri tip copacei la 2-3 ochiuri
- la trandafiri tip tufa la 3-4 ochiuri
- la trandafirii cataratori la 8-10 ochiuri
Groapa va trebui bine udata atât dupa sapare cât si dupa plantare (cca. 5-6 l de apa).
Plantarea trandafirilor cu radacina libera se recomanda sa se efectueze primavara si toamna (nu se recomanda plantarea lor dupa noiembrie). Plantarea trandafirilor crescuti în ghivece se poate efectua în orice perioada a anului (în afara perioadei de înghet si de arsita). În cazul plantarii vara se va acorda mare atentie la asigurarea umiditatii necesare.
Trandafirii sunt plante cu necesitate mare de îngrasamânt. Se va acorda atentie la asigurarea cantitatii necesare dezvoltarii optime si a asigurarii înfloririi.
Trandafiri

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu